23 lipca 2014

Bepanthen Derm Krem firmy Bayer

Warszawa, 09 lipca 2014 r. - Firma Bayer rozszerza linię cieszących się zaufaniem klientów produktów pielęgnacyjnych do skóry Bepanthen. Nowy, dostępny na polskim rynku od lipca tego roku BEPANTHEN® DERM KREM to emolient, który powstał z myślą o prawidłowej pielęgnacji suchej i skłonnej do podrażnień skóry. Doskonale nadaje się również do stosowania na skórę po ekspozycji na słońce. Bepanthen Derm Krem nie zawiera substancji zapachowych ani barwników.

Wiele osób skarży się dziś na dolegliwości związane z podrażnieniami skóry. Wśród najczęstszych przyczyn występowania podrażnień można wskazać mycie skóry przy użyciu silnie działających preparatów i ekspozycję na działanie promieniowania UV bez ochrony przeciwsłonecznej. Bez zastosowania odpowiedniej pielęgnacji po pewnym czasie sucha skóra może być podrażniona. Staje się wtedy bardziej podatna na ataki drobnoustrojów, co może zwiększać ryzyko rozwoju infekcji. Warto odpowiednio wcześnie zareagować, aby uniknąć wystąpienia poważniejszych objawów.

Jako pediatra i mama czwórki maluchów, na co dzień spotykam się z problemem wrażliwej i suchej skóry. Bepanthen Derm Krem to produkt bezpieczny do stosowania na każdą skórę suchą, wrażliwą lub skłonną do podrażnień, już od pierwszych dni życia. I właśnie dlatego używam go z całą rodziną, a także polecam moim pacjentom – przyznaje Daria Krąpiec, lekarz pediatra z Radomia.

BEPANTHEN® DERM KREM ma postać emulsji typu O/W (olej w wodzie). Specjalnie opracowana, lekka konsystencja preparatu sprawia, że szybko się wchłania. Kosmetyk ma działanie nawilżające i łagodzące, a także zmniejsza uczucie dyskomfortu i ściągnięcia skóry, które może być związane z jej nadmiernym wysuszeniem. Produkt do stosowania po ekspozycji na słońce i po ekspozycji na mróz, jako preparat nawilżający i kojący po powrocie do domu (przy tak skrajnych warunkach pogodowych).
BEPANTHEN® DERM KREM to emolient do codziennej pielęgnacji suchych i wrażliwych obszarów skóry: buzi, policzków, rączek, łokci czy kolan dziecka. Może być stosowany od pierwszych dni życia.

BEPANTHEN® DERM KREM to preparat o podwójnym działaniu, zapewniający optymalne nawilżenie skóry z zewnątrz, oraz pobudzający naturalne mechanizmy nawadniania skóry i regeneracji od wewnątrz. Kosmetyk zawiera prowitaminę B5 (Pantenol). Jest ona prekursorem koenzymu A, niezbędnego do prawidłowych przemian komórkowych i odbudowy naskórka. Koenzym A jest również prekursorem syntezy wielu lipidów w organizmie, w tym naturalnych lipidów skóry, wchodzących w skład bariery naskórkowej. Dodatkowo, dzięki swoim właściwościom higroskopijnym, prowitamina B5 (Pantenol) wiąże wodę i zatrzymuje ją w skórze, zapewniając odpowiednie nawilżenie. BEPANTHEN® DERM KREM pielęgnuje skórę i wspomaga odbudowę naturalnej bariery naskórkowej dzięki wysokiej zawartości prowitaminy B5. Nawilża skórę, przywracając właściwy poziom jej odżywienia i ochrony.
Firma Bayer wprowadza produkt w promocyjnym opakowaniu. Do Bepanthen Derm Krem 100g. dodana jest gratis Bepanthen Baby Maść Ochronna 30g.
Więcej informacji na stronie www.bepanthen.pl

Anna Kanmaz , Tel.: +48 22 572 35 06
E-Mail: Anna.Kanmaz@bayer.com

Bayer HealthCare
Grupa Bayer to międzynarodowa firma działająca w trzech kluczowych obszarach: ochrony zdrowia, środków ochrony roślin i wysoko specjalistycznych materiałów. Bayer HealthCare, spółka zależna Bayer AG, której roczna sprzedaż wynosi ponad 18,9 mld EUR (2013), jest jedną z wiodących światowych firm innowacyjnych w zakresie ochrony zdrowia i medycyny. Działalność firmy obejmuje segment Animal Health, Consumer Care, Medical Care oraz Pharmaceuticals. Celem Bayer HealthCare jest dostarczenie innowacyjnych produktów służących ochronie zdrowia i profilaktyce zdrowotnej zarówno ludzi, jak i zwierząt na całym świecie. Bayer HealthCare zatrudnia łącznie 56 000 pracowników (2013) w ponad 100 krajach na całym świecie.
Więcej informacji na stronie www.healthcare.bayer.com. Odwiedź nas również na Facebooku: https://www.facebook.com/healthcare.bayer oraz na Twitterze: www.twitter.com/BayerHealthCare